Mern

6. klasse vinder Klassedysten 2022

Foto: Vordingborg Kommune

6.M på Kulsbjerg Skoles afdeling Mern gik næsten 650.000 skridt pr. elev.

De seneste fire uger har folkeskoleklasser fra 5.-7. årgang over hele kommunen konkurreret med og mod hinanden om at gå flest skridt. 8. og 9. årgang har også været med, men kun i en lille del af konkurrencen.

Hver uge har der været forskellige præmier. Både oplevelsespræmier for hele klassen, penge til klassekassen og mindre gavekort til lokale butikker.

Over 180 mio. skridt

Og nu – efter hele 180.903.081 skridt – svarende til ca. 117.650 km eller knap 3 gange rundt om jorden – er de sidste vindere af Klassedysten 2022 fundet. Og med 649.006 skridt i gennemsnit pr. elev, blev det 6.M på Kulsbjerg Skole, afdeling Mern, der vandt årets titel som Mesterklasse. Altså den klasse, hvor eleverne har gået længst i gennemsnit pr. elev.

3 par sko slidt op

Klasselærer i 6.M, Claudia Siwiec, fortæller, at eleverne har været meget motiverede og har været meget aktive lige fra starten. Blandt andet har en af hendes elever gået over 1 mio. skridt og slidt 3 par sko op.

Skolen har i de fire uger, som konkurrencen har varet, byttet morgensamlingen ud med en gåtur for alle mellemtrinsklasser. Og hun er ikke i tvivl om, at det er godt for eleverne at få bevæget sig.

“Det har givet ekstra socialt samvær og har givet eleverne en god start på dagen. De har hygget sig og haft mulighed for at tale om alt og ingenting på deres gåture,” fortæller klasselæreren.

Klassedysten motiverer til mere bevægelse

Pigerne Josefine, Esther, Caroline og Samiro fra 6.M fortæller samtidig, at Klassedysten har været rigtigt godt med en god grund til at bevæge sig. Særligt fordi de har kunnet gå sammen med deres venner og været sammen på en anden måde, end de plejer.

Den samme oplevelse har flere af klassens drenge, Gustav, Gustav, Willum, Jonas og Mikkel, som fortæller:

“Man plejer at sidde derhjemme og spille med vennerne, men det er lidt sjovere, hvis man siger ’skal vi gå ned i byen’. Så får man lidt mere frisk luft sammen og så kan man snakke sammen om ting, som er sket.”

Konkurrencen har samtidig givet eleverne en indsigt i, hvor meget eller lidt de får bevæget sig til dagligt. Pigerne fortæller, at de har bevæget sig mere end de plejer, mens konkurrencen har stået på. Det samme gør sig gældende for drengene. Og de synes alle, at det var gode præmier, der var på højkant:

“Hvis ikke der var præmier, ville man ikke gide at være med på samme måde. Det gør det meget sjovere og mere motiverende. Det er fedt og sjovt, at man kan komme ud og opleve noget sammen med sin klasse. Men det sværeste har til gengæld været, hvis man har været træt om morgenen, hvor vi har gået sammen i stedet for at holde morgensamling. Og så har det faktisk været lidt hårdt at gå så mange skridt.”

Else-Marie Sørensen og Mette Høgh Christiansen, udvalgsformænd for henholdsvis Børn- og Familieudvalget og Social- og Sundhedsudvalget, er imponerede over skolernes gejst og er glade for at se, at konkurrencen, der har været i gang i næsten alle kommunens folkeskoleklasser i 5.-7. årgang, har fungeret så godt. Ikke mindst fordi eleverne har fået øjnene op for, hvor meget eller lidt de faktisk får bevæget sig til hverdag.

“Der er fokus på bevægelse i folkeskolen. Bevægelse giver ikke kun sundere og mere læringsparate børn, men er faktisk også med til at øge den generelle trivsel og gøre børnene gladere. Derfor er det meget positivt, at eleverne har taget så godt imod konkurrencen, selvom de tit laver mange andre former for bevægelse i løbet af skoledagene. Vi håber, at konkurrencen har givet blod på tanden til mere bevægelse til dagligt hos de børn, der måske får lidt mindre motion end de troede,” slutter de to udvalgsformænd.

Fakta

• 33 klasser deltog i Klassedysten 2022

• Det er 2. gang, konkurrencen afvikles. Sidste år var det 7.-9. klasse, der kunne deltage

• Eleverne kunne som en del af konkurrencen tagge over 50 Hotspots, som kunne udløse et lille gavekort. De blev tagget flere end 2.770 gange.

• Oplevelsespræmierne talte blandt andet SUP-board tur, Fish’n’Beact-arrangement, En dag på golfbanen, Vild-Mad arrangement, mountainbiketur og et Fed-Fredag-arrangement i ungdomsklubben

• Hver uge kunne klasserne deltage i lodtrækning om 2.500 kr. til klassekassen, hvis de havde gået over 52.500 skridt i gennemsnit pr. elev.

Kommentarer