Kultur

Byfest skal få smilet tilbage i Præstø

Festen i Præstø løber af stablen i Pakhus 8, mellem 18 og 21.

En byfest på fredag skal få smilet tilbage i Præstø efter den voldsomme stormflod for halvanden uge siden. Planen med festen er blandt andet at få hjulene i gang igen for det lokale erhvervsliv.

Præstø har brug for en fest. Det mener flere erhvervsdrivende og initiativrige borgere, for siden vandmasserne i sidste weekend trængte ind i byen og skabte store ødelæggelser.

– Der er en trykket stemning i byen. Sådan lyder det fra formand for Præstø Handel og Erhverv, Henrik Vestergård og Bo Holten Petersen, der driver Lykke Cykler i Præstø. Siden stormfloden oversvømmede hans butik, har han været nødt til at holde den lukket og flytte værkstedet uden for byen.

– Jeg tror ikke som udgangspunkt har reddet min forretning. Jeg tænker ikke, at det får folk til at købe cykler med lavere end. En støttefest på den måde. Men som for byen som helhed tænker jeg, at det ville være en god måde at skabe et slags sammenhold, hvor forretningerne indbyrdes kan arbejde bedre sammen, siger Bo Holm Petersen, der mener, at det er godt, der bliver slået et slag for sammenholdet.

– Jeg synes alle initiativer i forhold til sådan nogle ulykker, som man generelt om at skabe sammenhold i de små byer, det synes jeg er utroligt vigtigt. Det kan kun være et gode at gøre det, fordi der er jo mange af os der der snakker med nabo butikken, men vi snakker jo ikke med dem. Der er 10 forretninger væk, så det må I selv tænke. Det er et supergodt.

På fredag vil der være lokal musik og aktioner, som det lokale erhvervsliv har bidraget til og støtte. Festen i Præstø løber af stablen i Pakhus 8, som ligger på havnen og er mellem 18 og 21.

 

Kommentarer