Præstø

Flot væveudstillning i hør på Præstø Bibliotek

Foto: Vordingborg Bibliotekerne

Med titlen ”HØR på Væven” udstiller 8 vævere fra Præstø Vævernetværk på Præstø Bibliotek i november 2022. Titlen har en dobbelttydighed, som refererer til hørfibre, men det er også en opfordring til at vise vævning og hørfibre den opmærksomhed, som de fortjener.

Historisk er hørfibre anvendt i traditionel europæisk tekstilproduktion, men blev udkonkurreret af bomuld, der ansås for finere. I de senere år er hør igen blevet populært på grund af de mange bæredygtige egenskaber så som antiseptisk, svedtransporterende, slidstærkt og hurtigtørrende. Samtidig er dyrkningen af hør langt mere klimavenlig end bomuldsdyrkningen.

Hør er populært blandt vævere, men også udfordrende fordi det er mindre elastisk end mange andre naturfibre. Til gengæld er produkterne værdsat, blandt andet på grund af den smukke tekstur.

Præstø Vævernetværk er en facebookgruppe, som er opstået under corona-nedlukningerne, hvor der var behov for at skabe et virtuelt fællesskab, når man nu ikke kunne mødes fysisk. Der er både novicer og erfarne, men alle har en fælles passion for vævning.

Med udstillingen ”HØR på Væven” er det første gang, at Præstø Vævernetværk samarbejder om en fælles aktivitet, og der udstilles objekter til hverdagsbrug, til beklædning og kreative værker for øje og sind.

Der afholdes fernisering onsdag den 2. november 2022 kl. 14-16 på Præstø Bibliotek, og alle er velkomne.

Udstillerne er Ingrid Burmann, Helle Ina Elmer, Marianne Holmer, Ulla Birk Johansen, Katja Luffe Karstensen, Lisbeth Knudsen, Karis Rasmussen og Karin Hultfeldt.

Udstillingen er tilgængelig i bibliotekets selvbetjente åbningstid, alle dage kl. 7-23.

Kommentarer