Præstø

Første spadestik er taget til det nye Børnehus i Præstø

Børn og forældre i Præstø kan nu begynde at følge med i byggeriet af det nye børnehus på Rugvænget 94. Første spadestik er netop blevet taget i et fint samarbejde mellem børn fra det nuværende Præstø Børnehus og udvalgsformanden for kommunens Klima- og Teknikudvalg, Anders J. Andersen.

I dag er Præstø Børnehus fordelt på to afdelinger med fire huse i alt. Med opførelsen af det nye børnehus samles faciliteterne på et sted. Samtidig skabes en moderne institution med fokus på miljømæssig bæredygtighed og optimal ressourceudnyttelse. Arkitekterne har tegnet den nye institution efter principper der vil understøtte moderne pædagogik og ikke mindst give en bedre sammenhæng for børn og voksne, samt nye lege- og udviklingsmuligheder.

Det nye børnehus skal bygges efter bæredygtige principper, der lever op til det nordiske miljømærke Svanemærkets standarder. Det bliver den første daginstitution, som er Svanemærket i Vordingborg Kommune.

Det nye børnehus forventes at stå færdigt i februar 2025. Indtil da fortsætter de nuværende institutioner med at tage sig godt af børnene.

Kommentarer