Debat og politik

Mød politikerne lokalt: Rådhuset skiftes ud med Mønshallerne og Langebæk Hallen

Kommunalbestyrelsen i Vordingborg Kommune 2022-2025. Pressefoto

Den 29. maj og den 28. august flytter Kommunalbestyrelsen ud af Vordingborg Rådhus og afholder sine månedlige kommunalbestyrelsesmøder i henholdsvis Stege og Langebæk. Begge møder indledes med borgermøder med oplæg og mulighed for dialog med politikerne. 

Når borgmesteren ringer ind til kommunalbestyrelsesmødet onsdag den 29. maj bliver det i nye omgivelser i Mønshallerne.

Kommunalbestyrelsen har nemlig besluttet at flytte to af dette års møder ud fra byrådssalen på Vordingborg Rådhus til henholdsvis Mønshallerne i Stege den 29. maj og Langebæk Hallen den 28. august. Begge kommunalbestyrelsesmøder indledes med et borgermøde med oplæg fra politikere og administration og mulighed for dialog mellem oplægsholderne og publikum.

Ideen med at flytte kommunalbestyrelsesmøder ud til lokalområderne blev startet op i 2019, hvor kommunalbestyrelsen afholdt to af deres møder på henholdsvis Svend Gønge-skolen i Lundby og Thorsvang Danmarks Samlermuseum i Stege. Begge møder blev så godt besøgt, at politikerne nu efter en pause på grund af Corona har ønsket at genoptage den nye tradition.

Borgmester Mikael Smed (S) håber, at rigtigt mange vil benytte sig af muligheden for at deltage i borgermøderne og overvære kommunalbestyrelsesmøderne på første række i de utraditionelle omgivelser:

– I kommunalbestyrelsen arbejder vi hele tiden for at brede det lokale demokrati ud i alle hjørner af vores kommune og synliggøre de beslutninger, vi træffer i byrådssalen. Derfor vil vi også gerne rykke ud fra rådhuset og møde borgerne der, hvor de har deres dagligdag. Vi håber, at vi kan gentage succesen fra 2019, og at rigtig mange borgere har lyst til at møde op og få en dialog med os politikere, lyder det fra borgmesteren.

Fakta om møderne i Stege og Langebæk

Det første af de to Kommunalbestyrelsesmøder uden for byrådssalen afholdes onsdag den 29. maj klokken 19:00 i Møns Hallerne. Før mødet afholdes et borgermøde klokken 17:00-18:30. På borgermødet drøftes to temaer:

  1. ”Trafik og det grønne” – pasning af veje, fortove og rabatter samt ”Vild med Vilje” i Vordingborg Kommune.
  2. ”Præsentation af Trafiksikkerhedsrådets arbejde” – hvad er rådets opgaver?

Temaerne for borgermødet i forbindelse med kommunalbestyrelsesmødet Langebæk Hallen den 28. august, bliver offentliggjort på et senere tidspunkt.

Vordingborg Kommune byder på en kop kaffe og kage i forbindelse med møderne.

 

Kommentarer