Kultur

Møns Klint er klar til besøg i Kristi Himmelfartsferien

Et af vinterens store skred ved Møns Klint. Foto: Naturstyrelsen (beskåret)

En af fem ødelagte trapper ved den berømte klint er blevet repareret efter efterårets ødelæggende storm, og adgangen til stranden frarådes ikke længere. Det betyder, at alle igen kan nyde synet af Møns Klint både nede og oppe.

Da en storm hærgede Danmark i oktober, gik det hårdt ud over trapperne ved Møns Klint.

Nu er der godt nyt til de mange, der planlægger at besøge et af Danmarks mest populære naturområder i Kristi Himmelfartsferien. Det oplyser Naturstyrelsen i en pressemeddelelse.

En af de mest benyttede trapper, Grårygtrappen, har fået nye trin og er klar til forårets indtog af mennesker.

– De nederste dele af alle trapperne ved Møns Klint blev revet væk af bølgerne under efterårets storm og har sammen med risikoen for skred begrænset adgangen til klinten. Nu er den sydligste trappe Grårygtrappen repareret, og det er igen muligt for alle at nyde det fantastiske syn af klinten fra både højden og fra stranden, siger Jane Skov Lind, skovrider i Naturstyrelsen.

Naturstyrelsen har igennem vinteren frarådet al færdsel på stranden nedenfor Møns Klint på grund af risikoen for skred. Det har også betydet, at det først er nu, det har været forsvarligt at rekonstruere trapperne.

Læs også nyheden: Stort skred på Møns Klint

Grårygtrappen er med sine 468 trin den næstlængste trappe ved Møns Klint. Fx kan man parkere ved Geocenter Møns Klint og gå cirka en kilometer mod syd til trappen. Hvis man går ned ad trappen kan man dreje til venstre og se vinterens store skred eller gå til højre mod Møns Fyr, hvor man kan komme op på klintekanten igen og lave en rundtur.

Se en turguide til Møns Klint

Den længste og mest velbesøgte trappe er Maglevandstrappen ved Geocenter Møns Klint, som med sine 497 trin følger den 128 meter høje klint ned til stranden. Naturstyrelsen arbejder på, at Maglevandstrappen er klar til skolernes sommerferie.

 

Kommentarer