Vikingetid i Danmark – arkæologisk set!
Torsdag den 28. april kl.18.30 kan du på Præstø Bibliotek opleve forsker Henriette Lyngstrøm fortælle om vikingetiden.
Den arkæologiske videnskab er inde i en rivende udvikling, ikke mindst indenfor den periode vi i dag kalder for vikingetid. Nye metoder anvendes, uventede fund ser dagens lys og hidtil uprøvede teorier afprøves med succes. I dag kalder vi tiden mellem år 775 og 1066 for vikingetid, og de historiske kilder beretter om statsdannelse, kongemagt, bydannelse og drabelige togter i havgående skibe.
Men hvordan var det at leve i vikingetiden? Set med arkæologiske øjne er svaret ikke enkelt – vi taler jo om en periode på 300 år. Men, arkæologien har fået bedre og bedre styr på vikingetiden samtidig med, at nye metoder tillader os at gå helt tæt på det enkelte individ.
I foredraget kan du blandt andet få svar på, om vikingerne cross-dressede. Hvorfor brugte de tandtatoveringer og malede de deres huse gule, røde og blå? Legede vikingebørn med legetøj? Hvorfor var vikingernes sværd så skarpe?
Foredraget er en del af Forskningens Døgn og henvender sig til alle, der interesserer sig for de nyeste arkæologiske kilder og fortolkninger.
Arrangementet er gratis mod fremvisning af billet. Billetter hentes på biblioteket eller via www.vbdetsker.dk.
Kommentarer