Debat og politik

Vordingborg halter efter landsgennemsnit af karakterer i folkeskolerne

Gennemsnitskarakteren for folkeskoler ligger på 7,2 for skoleåret 2022/2023. I Vordingborg Kommune ligger tallet på 6,9, hvilket er en placering som nummer 86 ud af alle 98 kommuner. Det viser data fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Tallene tager udgangspunkt i bundne prøver for 9. klassetrin og inkluderer udelukkende folkeskoler. Der er derfor ikke medtaget efterskoler, specialskoler og andre lignende tilbud, hvor 9. klassetrin også indgår.

I toppen af listen finder vi fem nordsjællandske kommuner; Lyngby-Taarbæk, Hørsholm, Gentofte, Rudersdal og Furesø, alle med karaktergennemsnit over 8, mens de fem i bunden af listen er Ishøj, Kalundborg, Ringsted Haderslev og nederst Lolland med et karaktergennemsnit på 5,6.

Skolegangen er mere end blot karakterer

Det kan være informativt og interessant at sammenholde karakterer på tværs af kommuner. Dog skal det hele ikke nødvendigvis handle om de “gode” karakterer, og i stedet skal der fokuseres mindst lige så meget på den gode skolegang og den gode trivsel. Det mener stifteren af MentorDanmark Nicklas Kany.

– Trivsel er ofte en forudsætning for at forbedre sine karakterer. En elev, der ikke trives i skolen, vil ofte mangle den nødvendige motivation til at forbedre sine karakterer. Derfor skal fokus også være på barnets trivsel, siger Nicklas Kany og fortsætter:

– Det er også netop derfor, at vi i MentorDanmark har stort fokus på den menneskelige relation, når vi yder lektiehjælp til folkeskoleelever. Barnet skal føle sig støttet og forstået, så de kan yde deres bedste – og i det hele taget have en god oplevelse i deres skolegang. Det kan trods alt være en fantastisk tid for barnet, hvis de nødvendige forudsætninger er på plads.

Se kortet: Overblik over de kommunale karaktergennemsnit:

Kommentarer